Kan man sälja allt i ett dödsbo via online auktion eller är det vissa saker som passar bättre?

Det är möjligt att sälja nästan allt i ett dödsbo på online-auktion hos oss på Höörs Auktionshall i Skåne. Men det är klart det kan finnas vissa föremål som är mer lämpade för försäljning än andra.

Här är några faktorer att överväga:
1. Värde: Föremål med högt värde, såsom antikviteter, konstverk, samlarföremål eller värdefullt smycke, kan vara särskilt lämpliga att sälja via online-auktioner. Genom att utnyttja budgivning och nå en bredare marknad ökar du chansen att få ett rättvist pris för sådana objekt.

2. Efterfrågan: Vissa föremål kan vara mer eftertraktade än andra på online-auktioner. Till exempel kan populära varumärken, elektronik, möbler i bra skick eller vintagekläder ha en högre sannolikhet att sälja bra. Här hjälper vi er med värdering så ni kan ha en rimlig förväntan om värdet.

3. Storlek och frakt: Föremål med storlek eller vikt som gör frakten besvärlig kan vara mindre lämpliga för online-auktioner, särskilt om det kräver specialhantering eller höga fraktkostnader. Det kan vara mer fördelaktigt att sälja sådana föremål lokalt där köparen kan hämta dem personligen.

4. Personliga föremål: Vissa personliga föremål, såsom fotografier, brev, smycken med sentimentalt värde eller andra objekt med stark personlig anknytning, kan vara svårare att sälja på en offentlig auktion. I dessa fall kanske du vill överväga att behålla dem i familjen eller dela upp dem bland släktingar. Å andra sidan får vissa föremål ett högre värde genom att de har en personlig koppling.

5. Regelverk: Det kan finnas vissa juridiska eller regelmässiga begränsningar för att sälja vissa typer av föremål på online-auktioner, till exempel farliga ämnen, vapen eller olagliga objekt. Vi hjälper er säkerställa reglerna för den specifika auktionsplattformen och se till att följa lagstiftningen.

6. Städning & tömning av dödsbon: En ytterligare faktor är ju att vi många gånger också hjälper att stöda ur och tömma dödsbon. Är det saker som inte har någon potential att gå att sälja på auktion så hjälper vi er genom våra servicetjänster.

Så tar du beslut om förmål som funkar på online auktion

Det är alltid bra att använda ditt sunda förnuft och göra en noggrann bedömning av vilka föremål som bäst kan säljas på en online-auktion. Om du är osäker på något specifikt föremål finns vi här för ytterligare vägledning.

Vi på Höörs Auktionshall i Skåne hjälper alltid med värderingar i samband med att vi lägger upp saker till försäljning.

Värdering eller saker du vill sälja på auktion, vi hjälper dig gärna!