Hur funkar Auctionet.com?

För att kunna lägga ett bud behöver du vara registrerade som kund. För att bli kund klickar du på rubriken Registrera mig, och följer instruktionerna där.

Det kostar inte något att registrera sig som kund hos oss och det innebär inte heller något åtagande att lägga bud.

Lägga bud

Vill ni lägga ett bud på ett föremål så gör ni detta i budrutan vid föremålet. Efter att Ni har lagt ett bud så får ni direkt svar på om ni är högsta budgivare eller om Ni måste öka Ert bud. Har ni ej möjlighet att själv registrera bud på sidan så hjälper vi Er.

Hur mycket skall jag bjuda?

Det är många faktorer som avgör vad ett föremål klubbas för. Är det ett föremål som många budgivare finner intressant så kan priset bli högt. Vi sätter alltid ett utropspris och detta är vad vi förväntar att föremålet normalt kan komma att säljas för. Det slutliga priset kan dock vida under- eller överstiga detta.

Kan jag ångra ett bud?

Det är ej tillåtet att helt drar tillbaka ett bud. Detta beror på att systemets integritet då rubbas. Har ett ”maxbud” lagts dvs ett bud som är högre än nuvarande högsta bud så går det bra att sänka detta. Detta görs genom att lägga ett lägre ”maxbud”.

Hur lågt bud kan jag lägga?

Vill man bjuda på ett föremål kan man lägga antingen det lägsta möjliga budet enligt våra budintervall (se nedan) eller direkt lägga ett ”maxbud”. Då bjuder vi automatiskt åt Er upp till Ert lagda ”maxbud”, om det behövs. Finns det ej fler budgivare så får ni objektet till lägsta möjliga pris.

Vad händer om två budgivare lägger lika bud?

Vid två lika höga bud så vinner den som lade sitt bud först. Det lönar sig alltså att inte vänta för länge att lägga sitt bud.

Värdering eller saker du vill sälja på auktion, vi hjälper dig gärna!